Mälestise nimi Arnold Seppo (1917-1980) haud

Mälestise puhul on tegemist tuntud eesti kirurgi ja traumatoloogi hauaga.

Arnold Seppo hauatähis on graniidist hauakivi mõõtudega 98x115x26 cm, millel on sisseraiutud tekst:
Arnold Seppo

Mälestise asukoha kirjeldus

Arnold Seppo haud asub Tallinna Metsakalmistul, haua koordinaadid on: x:6592862.9 y:549342.8 / B:59°28'14.27" L:24°52'13.47".

Mälestise ajalugu

Arnold Seppo (1917-1980) oli eesti kirurg ja traumatoloog. Aastal 1941 lõpetas ta Pavlovi-nimelise Leningradi I Meditsiiniinstituudi. Teise maailmasõja ajal oli Eesti laskurkorpuse kirurg. Aastatel 1947-1949 töötas ta Eesti NSV Teaduste Akadeemias teadurina, samaaegselt oli ka Tallinna keskhaigla kirurg. 1949–1956 töötas Seppo Tartu Riiklikus Ülikoolis õppejõuna ja oli samas üldkirurgiakateedri juhataja. Aastatel 1957-1977 oli Tallinna Tõnismäe haigla traumatoloogiaosakonna juhataja ning aastast 1977 kuni surmani oli enda asutatud Metallostenosünteesi Teadusliku Uurimise Labori ja Kliiniku direktor. Arnold Seppo oli mitmete uute ravimeetodite ja avastuste ning mitmete teaduslike kirjutiste autor.

z