Mälestise nimi Aleksander Niine (1910-1975) haud

Mälestise puhul on tegemist tuntud eesti maastikuarhitekti hauaga.

Mälestise kirjeldus

Aleksander Niine ja tema abikaasa haudu tähistavad kaks tumedat kuubikujulist lihvitud graniitkivi sabiina kadakate roheluse vahel. Kuup on mõõdus 45x45x45 cm ning see asetseb 7 cm kõrgusel alusel.

Aleksander Niine haud asub Tallinna Metsakalmistul.

Mälestise ajalugu

Aleksander Niine (1910-1975) oli eesti maastikuarhitekt. Ta õppis aastatel 1929-1931 Vahi aiandus-mesinduskoolis ning hiljem Inglismaal Readingi Ülikoolis, mille lõpetas 1939. aastal. Töötas aastatel 1934-1935 Haapsalus linnaaednikuna ning aastatel 1940-1950 oli Tallinna linna aiandusosakonna juhataja. 1950-1974 töötas Tallinna Botaanikaaias ja sama ajal ka Eesti Riikliku Kunstiinstituudis maastikuarhitektuuri õppejõuna. Aleksander Niine koostas haljastuse ja maastikukujunduse projekte, tuntumad neist olid Tallinnas Tõnismäe haljasala, Estonia teatri ümbrus ja Rävala puiestee haljasalad, Tõravere observatooriumi haljastus ning Ilmatsalu ja Nuia paisjärved. Ta on avaldanud ka rikkalikult erialakirjutisi ja raamatuid.

z