Mälestise nimi Johannes Võerahansu (1902-1980) haud

Tuntud kunstniku ja õppejõu viimane puhkepaik.

Mälestise kirjeldus

Hauatähis on mõõtudega 95x46x29 cm. Graniidist hauakivi on tahutud esiküljega, mille ees maapinnal asub hauakivi peegelpildis plaat. Tähisel on kõrgreljeefne poleeritud tekst.
Tekst: MAALIKUNSTNIK
PROFESSOR
Johannes Voerahansu
28.I 1902 - 16. X 1980

Mälestise ajalugu

Johannes Võerahansu sündis 1902. aastal Raikkülas ning suri 1980. aastal Tallinnas. Võerahansu suundus esmalt õppima Rakvere Õpetajate Seminaris kuid seejärel suundus Tallinnasse, kus asus õppima Tallinna Kolledžisse ning Ants Laikmaa ateljeekooli. Veidi hiljem õppis ka Tartus Pallase Kunstikoolis ning Ado Vabbe maaliateljees. Lisaks kunstnikutööle oli Võerahansu tegev ka õpetajana nii Pallases kui ka Tartu Riiklikus Kunstiinstituudis ja Eesti Riiklikus Kunstiinstituudis.