Mälestise nimi Kaarel Karmi (1906-1979) haud

Silmapaistva näitleja viimane puhkepaik.

Mälestise kirjeldus

Tähis: koosneb kolmest horisontaalselt astetatud paekiviplaadist. Kahel kõrvutiasetseval plaadil pronks? valatud tähed ja nende all ? riba kõrgreljeefsete daatumitega.
Tekst: Kaarel Karm
18. X 1906 - 2. VIII 1979

Mälestise ajalugu

Kaarel Karm sündis 1906. aastal Narvas ja suri 1979. aastal Tallinnas. Oma kõrgema hariduse omandas Riigi Kunsttööstuskoolis dekoratsiooni erialal ning seejärel liikus edasi Estonia teatrisse näitleja ametisse. Teatris töötas ka inspitsiendina, end samal ajal iseseisvalt liikumise- ja laulutundides koolitades. Lisaks Estoniale, töötas Karm lühikese perioodi vältel ka Vanemuise teatris. Kaarel Karm oli loominguliselt väga mitmekülgne näitleja ja oma elu jooksul jõudis ta mängida suurel hulgal silmapaistvaid rolle, nii teatris, kinos kui ka kuuldemängus.