Mälestise nimi Liina Reimani (1891-1961) haud

Tuntud näitleja viimane puhkepaik.

Ümber maetud 2. juunil 1980.aastal Helsingist oma abikaasa Raimund Kulli kõrvale.
Tähiseks on punakast graniidist kaarja ülaservaga hauasammas mõõtudega 9x50x34 cm, mille esiküljel sisseraiutud tekstialused read, neis kõrgreljeefne poleeritud tekst.
Tekst: LIINA REIMAN
14. XI 1891 - 11.VII 1961
ÜMBERMATMINE 2. VI 1980

Mälestise ajalugu

Liina Reiman sündis 1891. aastal Valgas ning suri 1961. aastal peale pikka haigust Helsingis. Alghariduse omandamise kõrval esines ta kooli harrastusteatris ning peale kooli lõpetamist pöördus Tartu Vanemuise sooviga näitlejaks saada. Vanemuises võeti Reiman näitleja õpilaseks. Oma karjääri jooksul töötas Liina Reiman nii Vanemuises, Endlas, Estonias, Draama teatris kui ka mitmel pool Soomes.