Mälestise nimi Alfred Neulandi (1895-1966) haud

Tuntud sportlase viimane puhkepaik.

Kirjeldus

Hauatähiseks on risttahukakujuline hauasammas mõõtudega 60x40x10 cm risttahukakujulisel alusel mõõtudega 80x6x20,5 cm. Samba esiküljel sisseraiutud tekst.
Tekst: SPORDIVETERAN OLÜMPIAVÕITJA
EESTI NSV SPORDITEGELANE
ALFRED NEULAND
10.10. 1895
16.11. 1966

Ajalugu

Alfred Neuland sündis 1895. aastal Valgas 1895. aastal ja suri 1966. aastal Tallinnas. Neuland õppis Riias ja alustas varakult sportlaskarjääriga Riias, hiljem jätkas Peterburis ning lõpuks juba Tallinnas. Oma esimesed rekordid tõstmises püstitas Neuland just Riias. Neuland oli esimene Eesti sportlane, kes võitis olümpiamängudel kuldmedali ning juba järgmistel olümpiamängudel hõbemedali. Neulandi nimel olid mitmed Eesti- ning maailmarekordid. Peale sportlaskarjääri lõppu on tegev treeneri ning ärimehena.