Mälestise nimi Albert Kivikase (1898-1978) haud

Tuntud kirjaniku viimane puhkepaik.

Mälestise kirjeldus

Tumehallist poleeritud graniitkivist hauatähisel mõõtudega 79,5x15x50 cm on kujuntatud ümar ava diameetriga 15 cm, mille keskel asub risti kujutis. Hauatähisel on kirje:
ALBERT KIVIKAS
1898 1978
Albert Kivikas on kodumaale ümber maetud 1990. aastal.

Mälestise ajalugu

Albert Kivikas sündis 1898. aastal Suure-Jaanis ja suri 1978. aastal Rootsis. Albert Kivikas osales peale alghariduse omandamist Vabadussõjas ning peale sõda õppis Tartu Ülikoolis keskendudes kirjandusele, psühholoogiale, filosoofiale ja üldajaloole. Albert Kivikas ei lõpetanud ülikooli vaid asus lühiajaliselt tööle ajakirja ja kirjastuse Odamees juurde Berliini. Õige pea naases aga tagasi kodumaale, kus keskendus peamiselt kirjanikutööle. Kivikas kolis Tallinnasse ja lisaks kirjanikutööle oli ka Estonias ja Draamateatris dramaturg ja tegutses mitmete ajalehtede toimetuses. Nõukogude okupatsiooni alguses emigreerus Kivikas oma perekonnaga Rootsi, olles tegevkirjanik ka paguluses.