Mälestise nimi Asulakoht

Inspektor: Muinsuskaitseameti Põlvamaa vaneminspektor, Viktor Lõhmus

Arheoloogia, Elupaigad, Asulakoht.

Arheoloogilise kultuurkihi olemasolu.

Mälestise kirjeldus

Asulakoha tuumik kujutab avatud maastikku, mis asub kahe talu hoonete vahel ja ümbruses. Asulakoha ala on ümbritsevast maapinnast vaevumärgatavalt tumedam. Võib täheldada põlenud kive, sütt ja loomaluid (Mälestise kirjeldus on koostatud mälestise passi põhjal).

Mälestise asukoha kirjeldus

Asulakoht asub endise jaotuse järgi Võrumaal. Räpina kihelkonnas. Mälestis paiknev Võhandu jõe oru põhjanõlval, Lokuta külavaheteest 50 m lõuna pool.

Mälestise ajalugu

Mälestise võib dateerida leidude põhjal hilisrauaaega ja ajaloolisse aega (11.-18. saj). Muistise avastasid 7. mail 1996. a arheoloogid A. Tvauri ja A. Vindi. Asulakoha alal oli avastamise ajal osalt heinamaa, osalt küntud põld ja osaliselt talivilja all. Ülevaatuse käigus leiti keraamikat (Mälestise ajalugu on koostatud mälestise passi põhjal).