Mälestise nimi Konstantin Koniku (1873-1936) haud

Tuntud riigitegelase ja arsti viimane puhkepaik.

Mälestise kirjeldus

Konstantin Koniku hauatähis on poleeritud mustast graniidist korrapärane hauamonument, millel on kirjed "Eestimaa Päästekomitee liige, Dr Med, Konstantin Konik, 31. XII 1873-3. XIII 1936. Hauamonument paigaldati endise marmortahvli asemele 2008. aastal.

Mälestise ajalugu

Konstantin Konik sündis 1873. aastal ning 1936. aastal Tartus. Oma meditsiinihariduse omandas Konik Tartu Ülikoolis ning Odessa Ülikoolis. Lisaks arstitööle ning Tartu Ülikooli arstiteaduskonna juhtimisele oli tegemist ka riigitegelasega, kes oli tegev ka Eesti Vabariigi iseseisvumise juures. Konik töötas Eesti Vabariigi haridus- ja sotsiaalministrina ja oli aktiivne mitmes seltsis.