Mälestise nimi Kristjan Palusalu (1908-1987) haud

Menetleja: TLPA muinsuskaitse osakonna peaspetsialist, Timo Aava

Tuntud sportlase viimane puhkepaik.

Kirjeldus

Hauatähiseks on graniidist plaatidest ja püramiidist kombineeritud hauamonument, milles on sisse lõigatud kirjed nimede ja sünni- ning surmadaatumitega. Hauasammas on püstitatud 1990. aastal ning selle autoriks on skulptor Ekke Väli.

Ajalugu

Maadleja Kristjan Palusalu sündis Saulepi vallas 1908. aastal ning suri Tallinnas 1987. aastal. Kristjan Palusalu oli sportlikult aktiivne juba varases lapsepõlves. Sõjaväe kohustusi täites osales Palusalu Tallinna garnisoni maadlusvõistlustel saavutades esikoha. Peale seda asus ta treeneri käe all treenima spordiklubis Tallinna Sport. Sportlaskarjääri suuremate saavutusteks saab lugeda olümpiavõitu Berliini olümpiamängudel 1936. aastal nii Kreeka-Rooma kui ka vabamaadluses raskekaalus, 1937. aastal võitu Euroopa meistrivõistlustel Kreeka-Rooma maadluses raskekaalus ning 12-kordset Eesti meistri tiitlit maadluses.