Mälestise nimi Juhan Raudsepa (1896-1984) haud

Tuntud skulptori viimne puhkepaik.

Hauatähis koos figuuriga on mõõtudega 100x111x16 cm. Figuur eraldi on mõõtudega 14x57x43 cm.

Mälestise ajalugu

Juhan Raudsepp sündis 1896. aastal Lätis ning suri 1984. aastal Tallinnas. Oma kunstihariduse omandas Raudsepp Venemaal Penza kunstikoolis, mis jäi pooleli. Kodumaale naastes osales Juhan Raudsepp Vabadussõjas ning seejärel hakkas tööle kunstiõpetajana. Skulptorikarjääri alustab osaledes Kreutzwaldi monumendi konkursil, kus saavutab kolmanda koha. Raudsepp loob koos mõttekaaslastega Eesti Kunstnikkude Rühma ning esitleb esimest korda oma loomingut näitusel. Juhan Raudsepp oli viljakas kunstnik osaledes mitmetel näitustel ning tema tööd kaunistavad mitmeid Eesti linnasid. Muuhulgas oli Raudsepa loomingus ka mitmeid hauamonumente.