Mälestise nimi Artur Rinne (1910-1984) haud

Inspektor: TLPA muinsuskaitse osakonna peaspetsialist, Timo Aava

Tuntud laulja, lavastaja ja režissööri viimane puhkepaik.

Mälestise kirjeldus

Hauatähiseks on ülaosast kergelt ümarkaarne punakaspruunist graniitkivi mõõtudega 10x50,5x37 cm. Graniitkivil on sisse tahutud kirje:
ENSV TEENELINE KUNSTNIK
ARTUR RINNE
25 IX 1910 - 31 I 1984

Mälestise ajalugu

Artur Rinne sündis 1910. aastal Narvas ja suri 1984. aastal Tallinnas. Juba varases nooruses asus Artur Rinne Estonia ooperikoori laulma, seejärel lahkus mõneks ajaks teatrist ja asus tegelema muusikariistade müümisega. Peale sõda töötas Artur Rinne Tartu Vanemuises lühikest aega näitlejana, peale mida küüditati ta mitmeks aastaks Siberisse, kus tegutses ka keerulistel aegadel muusikaga. Kodumaale naasedes asus Rinne tööle värskelt alustanud televisiooni ning tegutses edasi ka Riikliku Filharmoonia solistina.