Mälestise nimi Karl August Hindrey (1875-1949) haud

Tuntud kirjaniku, ajakirjaniku ja karikaturisti viimane puhkepaik.

Mälestise kirjeldus

Hauaplatsi suuruseks märgitud 3.40x3.60 m. Hauatähiseks on punakas looduslik graniitkivi sisseraiutud tekstiga esiküljel.
Tekst: Hindrey
Karl August
Maali
1947 16. II 1958
Daatumite ette sisseraiutud risti kujutis.
Kivi suurim kõrgus 35 cm, suurim laius 37 cm, suurim paksus 20 cm.

Mälestise ajalugu

Karl August Hindrey sündis Abja mõisas 1875. aastal ning suri Tallinnas 1949. aastal. Oma kunstihariduse omandas Peterburis A. Stieglitzi kunstööstuskoolis ning täiendas end Münchenis ja Pariisis. Kodumaale naastes töötas karikaturisti ja ajakirjanikuna Postimehes ja Päevalehes. Lisaks ajakirjanduslikule tööle ilmus tema sulest mitmeid novelle, reisiraamatuid ja näidendeid. Ta oli ka Eesti Kirjanike Liidu ja Ajakirjanike Liidu liige.