Mälestise nimi Erich Karl Adamsoni (Adamson-Ericu) (1902-1968) haud

Tuntud kunstniku viimane puhkepaik.

Kirjeldus

Hauaplatsi ümbritseb hallikast graniidist ääris, mille tagaservas kolmest hallikast graniitkiviplokist koosnev sein mõõdus 300x88x31 cm samast materjalist alusel.
Keskmisel kiviplokil pronksreljeef mõõdus 46x45 cm - autor Ernst Jõesaar. Alusel pronkstähed : ADAMSON ERIC
E. K. Adamson - Ericu haud on hauaplatsil asuvatest haudadest vasakpoolne.
Tähis: hallikast graniidist hauaplaat kõrgreljeefse tekstiga:
Adamson - Erik
A E
sünd. 18.8.1902
surn. 2.12.1968

Ajalugu

Erich Karl Adamson sündis 1902. aastal Tartus ja suri Tallinnas 1968. aastal. Adamson Eric käis Tartu Ülikooli õigusteaduskonnas vabakuulaks ning oma kunstihariduse omandas Berliisis Charlottenburgi kunsttööstuskoolis, hiljem täiendades end Pariisis. Adamson Eric osales mitmetel ülevaatenäitustel nii kodumaal kui ka mujal Euroopas, end samal ajal täiendades. Nõukogude ajal oli kunstnik ajakehes Sirp ja Vasar kunstitoimetaja, kunstikombinaadi ARS asutaja ja Kunstnike Liidu esimees. Juba 1950ndatel langes tema looming põlu alla ja kunstnik taandati talle omistatud aunimetustest ja ametikohtadest ning ta asus tööle naha- ja jalatsikombinaati. Muuhulgas oli kunstnik tegev ka ERKI-s nahkehistöö professorina.