Mälestise nimi Raimond Valgre (1913-1949) haud

Silmapaistva kergemuusika helilooja viimane puhkepaik.

Mälestise kirjeldus

Algselt on haual olnud lihtsa kujundusega väiksem hauaplaat nime ja daatumitega. Praegune hauasammas on püstitatud 1974. aastal, autoriks Ants Mölder. Tumehallikast graniidist hauasammas kujutab endast kokkupandud akordioni. Samba mõõdud on 0.20 x 0.85 x 0.60, sokli mõõdud: 0.15 x .075 x 0.50. Samba esikülg on poleeritud, selle ülaservas kõrgreljeefne tekst: Raimond Valgre 1913 1949

Mälestise ajalugu

Raimond Valgre (Riisipere 1913 - Tallinn 1949) oli helilooja ja muusik. Tehnikaharidusega Valgre tegutses restoranide ansamblite koosseisus, luues samaaegselt palju originaalmuusikat. II maailmasõja ajal võitles Eesti laskurkorpuses.