Mälestise nimi Aleksander Arderi (1894-1966) haud

Tuntud ooperisolisti ja pedagoogi viimane puhkepaik.

Mälestise kirjeldus

Tähis: Punakast graniidist kaarja ülaservaga poleeritud esiküljega hauasamma mõõdus 50x30/35x11,5 cm.
Tekstialune riba sisseraiutud, selles kõrgreljeefne poleeritud tekst:
Eesti NSV rahvakunstnik
Aleksander
Arder
19. 09. 1894 - 29. 09. 1966

Mälestise ajalugu

Aleksander Arder sündis Kirna külas 1894. aastal ja suri Tallinnas 1966. aastal. Oma kõrgema hariduse omandas Aleksander Arder Riia vaimulikus seminaris, peale mida suundus ta Varssavi Ülikooli ajaloo-keeleteaduskonda. Varssavis astus Arder üliõpilaskoori. Varssavist liikus Arder edasi õppima Peterhofi lipnike kooli. Peale I maailmasõda naases Arder kodumaale, hakates süvendatult õppima laulmist, täiendades end ka Itaalias ja Rootsis. Aleksander Arder asus tööle Estonia teatrisse ooperisolistina. Peale ooperiartisti tööd oli Arder ka pikaajaline pedagoog Tallinna Riiklikus Konservatooriumis.