Mälestise nimi Andres Särevi (1902-1970) haud

Tuntud lavastaja ja näitleja viimane puhkepaik.

Mälestise kirjeldus

Hauatähis on punakast graniidist poleeritud esiküljega hauasammas mõõdus 50x35/40x9 cm. Tekstialune riba sisseraiutud, selles kõrgreljeefne poleeritud tekst:
Eesti NSV teeneline kunstnik
Andres Särev
8. II 1902
18. III 1970

Mälestise ajalugu

Andres Särev sündis 1902. aastal Paistus ja suri 1970. aastal Tallinnas. Peale koolihariduse omandamist töötas Andres Särev Viljandi kohtus ja ka ajalehes Sakala. Teatriseltsi loomisel Viljandis oli seal tegev ka Särev, kes osales esmalt pisirollides ning seejärel lõi kaasa juba teatri korraldatud lavakunstikursustel. Õige pea saab Andres Särevist Ugala teatri koosseisuline näitleja, seejärel liigub edasi Pärnusse ning lõpuks juba Tallinnasse, kus töötab alguses Estonias ja hiljem Draamateatris. Särev tegutses lavastajatöö kõrval ka dramaturgina olles Tammsaare loomingu esmane dramatiseerija.