Mälestise nimi Gustav Lokotari (1899-1969) haud

Tunnustatud laskesportlase viimane puhkepaik.

Mälestise kirjeldus

Hauaplatsil on maapinnal asuv hauaplaat mõõtudega 37,5x46x4,5 cm ning hauakivi mõõtudega 113x67x33 cm. Hauakivi on tumedast poleeritud esiküljega graniitkivist, millel on sisse raiutud tammelehed ühes vibuga ning tekstiosa:
GUSTAV LOKOTAR
1899 - 1969
Plaat on punakast poleeritud graniitkivist tekstiga:
1935 1939 LASKMISE
MAAILMAMEISTER
GUSTAV LOKOTAR
1899 - 1969

Mälestise ajalugu

Gustav Lokotar sündis Kalvi vallas 1899. aastal ja suri Tallinnas 1969. aastal. Gustav Lokotar omandas oma kõrgema hariduse allohvitseride koolis ja oli elukutseline sõjaväelane. Sõjaväelasena hakkas ta tegelema ka laskespordiga ja kuulus ka Eesti koondisesse laskespordis. Kuuludes Eesti Laskurliitu, toodi koju mitmeid medaleid maailma suurvõistlustelt ning kodumaal tunnustati Eesti laskursportlasi riiklikul tasemel. Nõukogude okupatsiooni ajal saadeti Eesti Laskurliit laiali ning pidas Gustav Lokotar bussijuhi ametit.

Laskekuulus Gustav Lokotar saab mälestuskivi. - Virumaa Teataja 11.10.2014
Eva Klaas. Laskekuulsus, kes tutvustas Eestit maailmale. - Virumaa Teataja 19.05.2009