Mälestise nimi Georg Johannes Parikase (1880-1958) haud

Tuntud fotograafi viimane puhkepaik.

Mälestise kirjeldus

Hauatähiseks on hall lihvitud graniitplaat mõõtudega 47x50x17 cm, mis toetub alusele mõõtudega 60x17x4 cm.

Mälestise ajalugu

Georg Johannes Parikas sündis 1880. aastal Roosna-Alliku mõisas ja suri Tallinnas 1958. aastal. Oma hariduse omandas Viljandis, peale mida töötas Georg Johannes rentnikuna mitmes mõisas. Õige varakult tärkas aga huvi fotograafia vastu, mis üha süvenes. Ka 9 aastat nooremas vennas tärkas suur huvi fotokunsti vastu ning tema asus ka Saksamaale fotokunsti õppima. Noorema venna Peetri kodumaale naastes kolisid vennad Tallinnasse ning asutasid omanimelise fotoäri ja hiljem olid tegevad ka esimeses filmitootmisega tegelevas firmas, mis küll hiljem pankrotistus. Parikaste fotoäri tegutses kuni vend Peetri emigreerumiseni Rootsi.