Mälestise nimi Aleksander Klumberg-Kolmpere (1899-1958) haud

Tuntud sportlase ja treeneri viimane puhkepaik.

Mälestise kirjeldus

Platsil on tumehallist lihvitud graniidist hauatähis mõõtudega 68,5x10,5x59 (kõrgem osa)/49 (madalam osa) cm, mis asub helehallil alusel mõõtudega 102x21x20 cm. Hauatähisel on kirjed "VIII PARIISI OLÜMPIAMÄNGUDE PRONKSMEDALIVÕITJA" ning allpool nimed ja sünni-ning surmadaatumid "ALEKSANDER KLUMBERG-KOLMPERE 17 IV 1899 - 10 II 1958" ning "HERTHA KOLMPERE 21 III 1901 - 19 VIII 1979"

Mälestise ajalugu

Aleksander Klumberg-Kolmpere sündis 1899. aastal ja suri 1958. aastal Tallinnas. Juba varajasest noorusest tegeles spordiga ning samal ajal omandas oma hariduse erakeskkoolis. 15. aastaselt jätkas treeninguid spordiseltsis Kalev ja juba 16. aastaselt tuli Venemaa meistriks kolmikhüppes. Kergejõustikualadel, nagu kümnevõistlus, kettaheide, kolmikhüpe ja odavise, saavutas mitmeid kõrgeid kohti nii kodumaal kui ka mujal. Peale aktiivse sportlaskarjääri lõppu tegutses treenerina.