Mälestise nimi Maal "A. Lätte portree", A. Jansen, 1945 (õli, lõuend)

Kunst, Materjal, Lõuend, Objekt, Maal, Tahvelmaal.

Mälestise tunnus

Tuntud eesti portretisti ja maastikumaalija August Janseni (1881-1957) hilise loomeperioodi töö. Hinnatavaima osa kunstniku tolle perioodi loomingust moodustavad mitmete tuntud kultuuritegelaste – kirjanike, kunstnike ja heliloojate portreed.

Kunstimälestisena muinsuskaitse all 1964. aastast.

Vallasmälestise kirjeldus

Autor, valmistamise koht: Tuntud eesti portretisti ja maastikumaalija August Janseni (1881-1957) hilise loomeperioodi töö, 1945.a.
Mõõtmed: ca 50 x 62,5, raamiga ca 76 x 62,5 cm
Märgid (meistrimärgid): Autori signatuur “A.Jansen” asetseb maalil all vasakul
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): 1945 aastal maalis kunstnik helilooja Aleksander Lätest neljas erinevas formaadis portreed, millest vahetult modelli järgi maalitud originaalportree on kaduma läinud. Vaadeldav rinnaportree, mis kujutab endast kunstniku autorikoopiat, portreteerib heliloojat kunstnikule iseloomulikus rahulikus realistlikus laadis, milles on plastiline vormikäsitlus ühendatud pinnalise skitseeriva maalilaadiga.