Mälestise nimi Maal «Narva-Jõesuu», A. Jegorov, 1935 (õli, lõuend)

Kunst, Materjal, Lõuend, Objekt, Maal, Tahvelmaal.

Materjal: lõuend.
Autor, valmistamise koht: Andrei Jegorov
Dateering: 1935.a
Mõõtmed: 68 x 76 cm, raamiga 83,5 x 92 cm
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): Kunstniku signatuur, maali pealkiri ja daatum paiknevad maalil all vasakul : "A.Jegorov NARVA JÕESUU 1935"
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Maal on tuntud eesti maastiku ja linnavaadete maalija Andrei Jegorovi (1878-1954) väljakujunenud realistlikus käsitluslaadis teostatud küpse perioodi töö. Maalil kujutatud motiivistik on leidnud kunstniku poolt korduvat kasutamist. Maal on valminud 1935. aastal, osales arvatavalt Eesti Akadeemilise Kutseõiguslikkude Kunstnike Koondise näitusel 1935. a. ning osteti Kujutava Kunsti Sihtkapitali Valitsuse poolt 1935.a. (ost nr. 600)