Mälestise nimi Maal «Capri», A. Laikmaa, 1912 (pastell)

Kunst, Materjal, Paber, Objekt, Maal, Tahvelmaal.

Pastellmaal on tuntud eesti maalikunstniku kõrgetasemeline töö

Mälestise ajalugu

Maal on kuulunud ENSV Asjadevalitsuse Trükikojale. Kunstimälestisena muinsuskaitse all 1964. aastast.

Materjal: paber.
Tehnika: pastellmaal.
Autor, valmistamise koht: Ants Laikmaa
Dateering: 1912.a.
Mõõtmed: 51 x 70 cm; raamiga 74,5 x 94,5 cm
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): Maali pealkiri, daatum ja kunstniku signatuur asetsevad maalil paremal alumises nurgas. Daatum 1912 on praktiliselt loetamatu.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Pastellmaal on Eesti maalikunstniku ja kunstipedagoogi Ants Laikmaa (1866-1942) rännuperioodi tuntumaid töid, mis on valminud Itaalias 1912.aastal ja kuulub kunstniku loome kõrgperioodi. Sama motiivi- vaadet kaljule keiser Tiberiuse hauaga, on kunstnik maalinud korduvalt. Perioodile on iseloomulik kontrastvärvide kasutamine ja stiliseeriv kontuur.