Mälestise nimi Maal «Pärast vihma», A. Jegorov, 1948 (õli, lõuend)

Kunst, Materjal, Lõuend, Objekt, Maal, Tahvelmaal.

Mälestise tunnus

Tuntud Eesti maastiku- ja linnavaadete maalija Andrei Jegorovi (1878-1954) väljakujunenud realistlikus käsitluslaadis hilise loomeperioodi töö.

Mälestise kirjeldus

Kunstnik on maalil rakendanud temale iseloomulikku paletti, tugevaid ja täpseid pintslilööke, tundlikku valguse- ja varju eristamist.

Mälestise ajalugu

Ostetud 1951 aasta 2. novembril NSV Liidu Kunstifondi Eesti Vabariikliku Osakonna poolt 1250 rbl. eest koos raamiga (arvatavalt autorilt), pealkirjaga "Pärast vihma". Maal pole teadaolevalt esinenud ei kunstniku isik-ega ka ülevaatenäitustel. Kuulunud ENSV Rahandusministeeriumile.
Maal on kunstimälestisena muinsuskaitse all 1964. aastast.

Autor, valmistamise koht: Andrei Jegorov
Mõõtmed: ca 66 x 95 cm, raamiga ca 78, 5 x 105 cm
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): Maalil all vasakul kunstniku signatuur, daatum ning pealkiri: A. Jegorov/ 1948 Võsu