Mälestise nimi Maal «Hara rand», R. Nyman, 1935 (õli, lõuend)

Kunst, Materjal, Lõuend, Objekt, Maal, Tahvelmaal.

Mälestise tunnus

Tuntud eesti maali- ja teatrikunstniku Roman Nymani (1881-1951) hilisimpressionistliku loomeperioodi näide

Mälestise kirjeldus

Tuntud eesti maali- ja teatrikunstniku Roman Nymani (1881-1951) hilisimpressionistlikus laadis teostatud maastikumaal kuulub kunstniku tolle loomeperioodi huvitavamate näidete hulka. Stiliseerivas laadis kujutatud rannamaastik on kunstniku ühe meelismotiivina leidnud korduvalt käsitlemist.

Mälestise ajalugu

Maali omandas Kujutava Kunsti Sihtkapitali Valitsus 1935. aastal, hiljem kuulunud ENSV Riiklikule Raamatupalatile. Maal on eksponeeritud kunstniku personaalnäitusel 1969. aastal, kunstimälestisena muinsuskaitse alla võetud 1964. aastal

Autor, valmistamise koht: Roman Nyman
Mõõtmed: ca 64,5 x 64 cm
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): Kunstniku signatuur, daatum ja pealkiri asetsevad maalil all paremal: R.Nyman. 1935. HARA. Kujutava Kunsti Sihtkap. Valitsuse omand. Nr. 595. Autor R. Nyman Hind Kr. 180.- Omand. aeg XI 1935.