Mälestise nimi Maal «Tartu motiiv», E. Ole, 1934 (õli, vineer)

Seisund: deponeeritud

kunstimälestisena muinsuskaitse all alates 1964. aastast

Materjal: vineer, õli.
Autor, valmistamise koht: Eduard Ole
Mõõtmed: ca 44 x 60 cm, raamiga ca 64,5 x 79,5 cm
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): Kunstniku signatuur maalil all vasakul
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): Restaureeritud Ennistuskojas “Kanut” 1998. aastal, sh taastatud ka dekoratiivraami algne viimistlus. Maali alusraamil oksakohal ammune, stabiliseerunud kuivalõhe, mille kõrvaldamine pole võimalik ja ka vajalik.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Impressionistlik-realistlikus laadis teostatud linnavaade kuulub tuntud eesti maalikunstniku Eduard Ole (1898-1995) selle loomeperioodi iseloomulike näidete hulka. Õlimaal on teostatud mahedas, harmoonilises koloriidis, kujutamist leidnud motiivistikku on kunstniku poolt ka hiljem mitmeti käsitletud. Maali omandas Kujutava Kunsti Sihtkapitali Valitsus 1934. aastal, deponeeriti arvatavalt EV Majandusministeeriumile (asukohaga Kohtu tn. 8) ning see on paiknenud hiljem ENSV Rahandusministeeriumi (Kohtu tn.8) ning Eesti Maksuameti (Kohtu tn.12) ruumides. (P. Ehasalu, 2001)