Mälestise nimi Maal "Kristina Huecki portree", 17. saj. (õli, lõuend)

Menetleja: TKVA peaspetsialist, Viive Leitsar

Kunst, Materjal, Lõuend, Objekt, Maal, Tahvelmaal.

Mälestise tunnus

Kunstimälestisena kaitse all kui haruldane näide Tallinna 17. sajandi portreemaalist ja väga väärtuslik kui osa jõuka Tallinna kodaniku suhteliselt terviklikult säilinud portreekogust.

Materjal: lõuend.
Autor, valmistamise koht: Tundmatu kunstnik.
Dateering: 17. sajandi 80ndate aastate II pool.
Mõõtmed: ca 122 x 100 cm
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): Maalil pealdis ülal paremal " Kristina Hueck geb. Doerpe 1541"
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Maal on arvatavalt tellitud 17. sajandi 80ndatel aastatel Hueckide maja peremehe Rabe Rudolf Londiceri ja tema naise Margaretha Dellingshauseni poolt maja portreekogu jaoks. On võimalik et portreel kujutatud isikuks on Gertrude Dellingshausen, raehärra ja bürgermeister Christian Strahlborni (1625-1687) esimene naine ja majaperenaise Margaretha Dellingshauseni õde. Arvatavalt on tegemist mõne varasema originaalportree järgi maalitud koopiaga.Seisvas asendis kolmveerandfiguurportreel on figuur paigutatud tumedale taustale ja kujutatud kerges pöördes paremale. Portreel kujutatud isik kannab must-valget dekolteeritud puhvvarukatega kleiti, peas müts, mille all on tanu.
Kunstimälestisena muinsuskaitse all 1964. aastast.
Maali algne paiknemiskoht: Lai tn 29, end. Huecki maja eeskojas seinakarniisil.