Mälestise nimi Maal "Johann Huecki portree", 17. saj. (õli, lõuend)

Menetleja: TKVA peaspetsialist, Viive Leitsar

Kunst, Materjal, Lõuend, Objekt, Maal, Tahvelmaal.

Mälestise tunnus

Kunstimälestisena kaitse all kui haruldane näide Tallinna 17. sajandi portreemaalist ja väga väärtuslik kui osa jõuka Tallinna kodaniku suhteliselt terviklikult säilinud portreekogust.

Materjal: lõuend.
Autor, valmistamise koht: Tundmatu kunstnik.
Dateering: 17. sajandi II pool
Mõõtmed: ca 119,5 x 99,5 cm
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): Maalil pealdis ülal vasakul "Johan Hueck 1560".
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Portree on arvatavalt valmistatud Hueckide portreekogu jaoks. Seisvas asendis kolmveerandfiguurportreel on Johan Hueck kujutatud kerges pöördes vasakule, asetatud ookerjale taustale, parem käsi toetamas laua nurgale. Portreteeritu kannab tumedat lihtsat rõivast, mida elavdavad valged krookelkäänised ja rabati tüüpi krae.
Kunstimälestisena muinsuskaitse all 1964. aastast.
Maali algne paiknemiskoht: Lai tn 29, end. Huecki maja eeskojas seinakarniisil.