Mälestise nimi Oblaatide toos, 20. saj. algus, annetatud 1927 (hõbe, kohrutatud, seest kullatud, graveeritud)
Mälestise vana number K 13

Kunst, Materjal, Metall, Väärismetall, Objekt, Sakraalese, Rituaalese, Armulauatarve.

Mälestise tunnus

Lihtsa vormiga oblaatide toos on väheesinev näide 1920. aastatel valmistatud hõbedast armulauariistadest. Mälestis moodustab osa ajaloolisest armulauariistade kogust.

Arvele võetud 1978.

Materjal: hõbe.
Tehnika: graveeritud, kohrutatud, kullatud seest.
Autor, valmistamise koht: Eesti
Dateering: annetatud 1927
Mõõtmed: üldh 12,5 cm, h kaaneta 6,2 cm, ovaalne põhi 17,9x13,4 cm, kaal ca 420 g
Märgid (meistrimärgid): Põhja all märgid: lõvikujuline hõbeda kontrollmärk, hõbedamärk 875 ja meistrimärk J.A
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Pärit Tartu Ülikooli kirikust. Kuulub komplekti leivikuga (reg nr 21702), karikaga (reg nr 21701), veinikannuga (reg nr 22002).