Mälestise nimi Maal "Elisabeth Huecki portree", 17. saj. (õli, lõuend)

Menetleja: TKVA peaspetsialist, Viive Leitsar

Kunst, Materjal, Lõuend, Objekt, Maal, Tahvelmaal.

Mälestise tunnus

Kunstimälestisena kaitse all kui haruldane näide Tallinna 17. sajandi portreemaalist ja väga väärtuslik kui osa jõuka Tallinna kodaniku suhteliselt terviklikult säilinud portreekogust.

Materjal: lõuend.
Autor, valmistamise koht: Tundmatu kunstnik.
Dateering: 17. sajand.
Mõõtmed: ca 118,5 x 99, 5 cm
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): Maalil pealdis ülal paremal "Elisabet Hueck geb. zur Hoehe 1560"
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Portree on valmistatud Hueckide maja portreekogu jaoks ning tõenäoliselt on see koopia mõne varasema originaalmaali järgi. Seisval kolmveerandfiguurportreel on Elisabeth Hueck kujutatud kerges pöördes paremale, figuur on asetatud tumedale tinglikule taustale. Elisabeth Hueck kannab tumedat pitsiga kaunistatud kleiti ja tanu. Vasakus käes hoiab kindaid, taustal vasakul tumeda kattega laud, millel lebab raamat.
Kunstimälestisena muinsuskaitse all alates 1964. aastast.
Maali algne paiknemiskoht: Lai tn 29, end. Huecki maja eeskojas seinakarniisil.