Mälestise nimi Maal "Jobst Huecki portree", 17. saj. (õli, lõuend)

Menetleja: TKVA peaspetsialist, Viive Leitsar

Kunst, Materjal, Lõuend, Objekt, Maal, Tahvelmaal.

Mälestise tunnus

Kunstimälestisena kaitse all kui haruldane näide Tallinna 17. sajandi portreemaalist ja väga väärtuslik kui osa jõuka Tallinna kodaniku suhteliselt terviklikult säilinud portreekogust.

Materjal: lõuend.
Autor, valmistamise koht: Ernst Wilhelm Londicer? (1655-1697)
Dateering: 1686-1687?
Mõõtmed: ca 123 x 103,5 cm
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): Maalil pealdis ülal vasakul "Jobst Hueck Kaufherr in Lübeck geb. 1595. gest 1648"
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Seisvas asendis kolmveerandfiguurportreel on portreteeritu kujutatud kerges pöördes vasakule, üks käsi toetumas sinise laudlinaga kaetud lauale, teises käes nelgiõis. Figuur on riietatud tumedasse rõivasse, mida ilmestavad puhvvarukad ja rabati tüüpi krae. Peas parukas. Taustal - sinine draperii ja vaade maastikule. Maalil kujutatud isikuks on arvatavalt Rabe Rudolf Londicer, Margaretha Dellingshauseni II abikaasa.
Kunstimälestisena muinsuskaitse all alates 1964.aastast.
Maali algne paiknemiskoht: Lai tn 29, end. Huecki maja eeskojas seinakarniisil.