Mälestise nimi Maal "Anna Huecki portree", 17. saj. (õli, lõuend)

Menetleja: TKVA peaspetsialist, Viive Leitsar

Kunst, Materjal, Lõuend, Objekt, Maal, Tahvelmaal.

Mälestise tunnus

Kunstimälestisena kaitse all kui haruldane näide Tallinna 17. sajandi portreemaalist ja väga väärtuslik kui osa jõuka Tallinna kodaniku suhteliselt terviklikult säilinud portreekogust.

Materjal: lõuend.
Autor, valmistamise koht: Ernst Wilhelm Londicer?, 1655-1697
Dateering: 1686-87?
Mõõtmed: ca 120, 5 x 101, 5 cm
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): Maalil pealdis ülal paremal "Anna Hueck geb. Musykop geb. 1608 gest. 1678."
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Maalil kujutatud isikuks on arvatavalt Margaretha Dellingshausen, Jobst Huecki naine, kes abiellus teist korda 1686.aastal Rabe Rudolf Londiceriga (maalikunstnik Ernst Wilhelm Londiceri vend). Seisval kolmveerandfiguurportreel on Anna Hueck kujutatud kerges pöördes vasakule. Portreteeritu kannab lühikest musta dekolteeritud jakki ning pruuni seelikut, vasakus käes hoiab lehvikut, paremas roosi. Figuur on paigutatud punase draperii taustale, vasakul nurgas monumentaalne lillevaas roosidega, taustal avaneb vaade maastikule. Kunstimälestisena kaitse all 1964.aastast.
Maali algne paiknemiskoht: Lai tn 29, end. Huecki maja eeskojas seinakarniisil.