Mälestise nimi Maal «Tallinna vaade», A. Jansen (õli, lõuend)

Kunst, Materjal, Lõuend, Objekt, Maal, Tahvelmaal.

Mälestise kirjeldus

Tuntud eesti portretisti ja maastikumaalija August Janseni (1881-1975) küpse loomeperioodi impressionistlikus laadis töö. Suureformaadiline panoraamne “Tallinna vaade” on maalitud 1938. aastal ning kuulub esimeste tolleaegsete dekoratiivses laadis teostatud pannoode hulka. Kerges õhulises koloriidis selge ja detailirikka käsitlusega laiahaardeline panoraam on maalitud vaatesuunaga läänest Toompeale maalikunstnik Adamson-Ericu korteri aknast (Tehnika tn.15).

Kunstimälestisena muinsuskaitse all 1964 aastast.
Maal oli väljas Kujutava Kunsti Sihtkapitali Valitsuse 1938. aasta sügisesel kunstinäitusel, mil märgiti tunnustavalt ära kunstikriitik Rudolf Parise poolt.

Autor, valmistamise koht: August Jansen
Mõõtmed: ca 85,2 x 179, 5 cm
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): maalil all paremal kunstniku signatuur: AJansen
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): restaureeritud 1997 aastal restauraator Alar Nurkse poolt, kes eemaldas ka ülemaalingud lipult Pika Hermani tornis ning taastas lipu algse sini-must-valge värvikombinatsiooni