Mälestise nimi Altarimaal «Tulge minu juurde», J. Köler, 1879 (fresko)

Kunst, Objekt, Maal, Altarimaal.

Mälestise kirjeldus

Apsiidi nõgusale ovaalsele pinnale on maalitud üleelusuurune väljasirutatud kätega kutsuva Kristuse poolfiguur.

Tallinna Kaarli kiriku altarimaalid. Uurimistööde aruanne. Tallinn 2002 (MKA arhiiv)

Hilkka Hiiop. Kunstniku käepuudutus. - Horisont 6/ november 2013, lk 14-22.
Liina Raudvassar. Ilmunud on raamat Johann Köleri freskost. - Eesti Kirik 21.05.2014 (http://www.eestikirik.ee/ilmunud-on-raamat-johann-koleri-freskost/)

Materjal: pigment, lubikrohv.
Tehnika: fresko.
Autor, valmistamise koht: Johann Köler
Dateering: 1879
Mõõtmed: horisontaalmõõt alumist kaart mööda: u. 10800 mm vertikaalmõõt kumerat pinda mööda: u. 6090 mm (KAR-Grupi 2002. a. uuringute aruande järgi)
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): Apsiidikaar esiservasl Kristuse kohal kulgeb kaarjalt pühakirjatekst: Tulge minu juure kõik, kes teie waewatud ja koormatud olete, mina tahan teile hingamist saata. Mat. 11. 28.
Kujutise allservas vasakul: 1879 23mal heina Kuul. ; allserval paremal: Wiliandi J. Köler
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): Püstine pragu peast paremal. Pragu freskol tuvastatav juba 1923. a. klaasnegatiivi järgi (EELK arhiiv, Kaarli kogu).
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): fresko sünniloost loe Egle Tamme ja Tiina-Mall Kreemi koostatud raamatust Tallinna Kaarli kirik (Muinsuskaitseamet, 2007), lk. 71 - 75 ning EELK Tallinna Toompea Kaarli koguduse kodulehelt (http://www.kaarlikogudus.eu/ajalugu.php?leht=Ajalugu&alamleht=Fresko).
Tehnilise ülesehituse ja autorimärkide kohta vt 2013. a. konserveerimisaruandest.

Kaarli kirikus käib Johann Köleri fresko restaureerimine | ERR ...