Mälestise nimi Maal «Ülestõusmine», 17. saj. II pool (õli, lõuend)

Kunst, Materjal, Lõuend, Objekt, Maal, Tahvelmaal, Sakraalmaal.

Muinsuskaitse alla võetud kui maaliteos barokkajast 17. sajandist

Mälestise kirjeldus

Barokne romantilisse maastikku komponeeritud ikonograafiliselt traditsiooniline Kristuse ülestõusmisstseen. Kalju foonil lahtine haud ning selle kohal Ülestõusnu figuur mandorla-laadse helenduse taustal. Esiplaanil kohkunud hauavahid (4 figuuri, kellest üks kõvera mõõgaga, teine hoiab käes oda ja varjab end kilbiga). Vasakult piirab maali esiplaani kõrge puu lopsakas lehestik. Maali paremale poolde jääb rünkpilvine taevas, kaheharuline murdunud ladvaga puu ning idamaine tiheda hoonestuse ja nooljate tornidega linnavaade, mille ees on näha 3 väikest seisvat inimfiguuri.

lõunalöövi idaseinal

Muinsuskaitse all alates 1934 ; 1973. aastast vabariikliku tähtsusega kunstimälestis nr. 48

Maali "Ülestõusmine" restaureerimistööde aruanne. Tallinn 2004. (MKA arhiiv)

Materjal: lõuend, õli.
Autor, valmistamise koht: tundmatu kunstnik
Dateering: 17. sajandi II pool
Mõõtmed: valgusmõõt 182 x 107. Koos raamiga 209 x 134 cm
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): Maali pind üleni tumenenud, lõuend kortsudega ja mühklik. Värv pragunenud, irduv. Maali allosas keskel piklik paik (ca 23 x 8 cm). Tugevate kahjustustega maali restaureeris, sh. dubleeris 1933 J. Kobelev (dubleelõuend osaliselt irdumas).
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): mustaks värvitud, kullatud servaliistudega lame puitraam (lai ca 14 cm) pärineb maali restaureerimise ajast 1933. aastal