Kirjeldus

Kalmeala on ida-lääne suunas piklik ja tõuseb keskosas ümbrusest vaevaltmärgatavalt kõrgemale. Kalme ääred sulanduvad kokku ümbritseva maastikuga. Kive paikneb sambla alla umbes 30 x 15 m suurusel alal. Kalmesse tehtud prooviaugus paljandus kivikalmele tüüpiline kivivare – suurte kivide vahele on kiilutud väiksemad teravaservalised kivid. Muld kivide vahel on sõmer, tume ja sisaldab söetükke (Mälestise kirjeldus on koostatud mälestise passi põhjal).

Asukoha kirjeldus

Kivikalme asub endise jaotuse järgi Võru maakonnas, Karula kihelkonnas. Kalme paikneb rahutu reljeefiga Karula kuppelmaastikus, Valga ja Võru maakonna piiri lähedal, Lüllemäe-Tsooru teest põhjapool, metsas.

Ajalugu

Kivikalme kuulub välise ilme järgi otsustades I at I poolde. Karula kihelkonna kohta käivate materjalide hulgas on teade, et Ränna talu metsas on kive ja sealt olla kunagi leitud mingeid asju. Kivikalme olemasolu tehti kindlaks proovikaevamistel 1974. a suvel.