Mälestise nimi Kivikalme "Kivivare", "Vana eestlaste tuletorni ase"

LEHT 2 - OBJEKTI KIRJELDUS

Kalme asub Siimusaare voore kõrgemas osas põllul. Kaetud rohuga, peal kasvab hõredat võsa, kujult ümar-ovaaljas, põllult on suuremaid kive peale veetud. Kalme keskosas lohk, ilmselt lõhkumisjälg. Mõõtmed: NS - 12 m, OW - 8 m, kõrgus 0,5 m. (K. Jaanits, 1971)

LEHT 3 - TOPOGRAAFILINE KIRJELDUS

Meleski küla, Nelka talust 200 m kagus, Kolga-Jaani-Vaibla maanteest 100 m kirdes, asulakoha nr 1794 lõunaosal.

Leie kolhoos leht 6

LEHT 1 - OBJEKTI AJALUGU

Kalme olemasolu on mainitud Kolga-Jaani khk kirjelduses 1921. a ja R. Indreko 1931. a inspektsiooniaruandes AI arheoloogia sektori arhiivis.
Kirjandus: R. Indreko, Viljandimaa muinasaeg, Tartu 1935, lk 34.