Mälestise nimi Hauaplaat ovaalse tekstikartusiga, 17. saj. (paas)

Kunst, Materjal, Kivi, Looduskivi, Objekt, Hauatähis, Hauaplaat.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui kodumaine ajastuomase kunstilise kujundusega raidkiviteos – hauaplaat barokiajast 17. sajandist

Adam Friederich von Fischbachi hauaplaat ovaalse tekstiväljaga.

Pikihoone lõunalöövi läänekolmandikus (algsel kohal). Vt. Lisa – asendiplaan: nr. 22

Muinsuskaitse all alates 1926, 1973. aastast – vabariikliku tähtsusega kunstimälestis nr. 103

Materjal: paas.
Autor, valmistamise koht: tundmatu Tallinna kiviraidur
Dateering: 17. sajandi viimane veerand (umbes 1688)
Mõõtmed: ca 303 x 221 cm
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): tekst loetav osaliselt (M. Lumiste, 1970): SEHLIGEN / HERREN OB……/……/ ADA... …IEDERICH ...ON / FISCHBACHS / GRABSTEIN / ANNO 1688
(Õndsate/härrade Ob…/…/ Ada(m) (Fr)iederich. (v)on Fischbachi/hauakivi/Anno1688). Tekstist allpool sisseraiutud inventarinumber N° 76
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): pind tugevasti kulunud, määrdunud, murenenud
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): suuremõõtmelise hauaplaadi ainsaks kaunistuseks ovaalne süvispind madalreljeefse antiikvas tekstiga Käidavas kohas paikneva hauaplaadi kulumist on viimaste aastate turistiderohkus kiirendanud