Mälestise nimi Orel, Mülverstedt, 1891 (prospekt: puit (mänd), tisleritöö, aaderdatud)
Mälestise vana number K 16

Kunst, Materjal, Puit, Objekt, Muusikainstrument, Orel.

Materjal: puit, metall, nahk.
Autor, valmistamise koht: Tartu meister W. Müllverstedt
Dateering: 1891
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Orel pühitseti jumalateenistuseks 4. augustil 1891.

1944. a. sügisel sai kannatada nii Peetri kirik kui ka tema orel. Parandustöid tehti orelimeister Eduard Kriisa juhtimisel, kuid see jäi pooleli. Uus remont võeti ette 1980. aa lõpus - 1990.aa alguses Mihkel Ploomi ja Arvo Saarva poolt. Orel restaureeriti oma algsel kujul 2000-2001 Olev Kentsi orelitöökoja poolt.

Tartu Peetri kiriku orelis on 23 helisevat registrit. Ta on klassitsistlik-romantilise kõlaga, pillis on 1215 vilet. Kuulub kolme eesti suurima mehaanilise oreli hulka.