Mälestise nimi Maal "Kristus ristil", 19. saj. lõpp (õli, lõuend)
Mälestise vana number K 18

Kunst, Materjal, Lõuend, Objekt, Maal, Sakraalmaal.

Muinsuskaitse alla võetud kui iseloomulik näide 19. sajandi II poole maalikunstist.

Kirjeldus

Maal paikneb praeguse kirikusaali idapoolse osa seinal (kirik on põhja-lõuna suunaline) kõrgel lae all. Kogudus sai maali 1940.a sakslaste Saksamaale ümberasumisel.
Maali ainsaks figuuriks on Kristus, keda kujutatakse risti lööduna (Mt 27; Mk 15; Lk 23; Jh 19). Ristil oleva figuuri fooniks on tumedam ümarkaar. Ristilöödul puuduvad riided, ainult niudeid katab pärjana seotud lina. Ohvri pea kohal ristil on juutide kuningat tähistav silt kirjaga INRI. Tõenäoliselt on tegemist mõne teise maali koopiaga.

Muinsuskaitse all alates 1978.

Materjal: õli, lõuend.
Dateering: 19.saj lõpp
Mõõtmed: 1,75 cm x 2,68 cm
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Suulistel andmetel pärineb 1940.a sakslaste voorist.