Mälestise nimi E. ja J. Olliku hauamonument, J. Koort, 1922-1923 (graniit)

Kunst, Materjal, Kivi, Objekt, Hauatähis, Hauakivi.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui kalmistukunsti näidis, eesti XX sajandi nimeka kujuri Jaan Koorti poolt kunstiliselt kujundatud matmispaigatähis

Kirjeldus

Kaarja ülaservaga hauasammas, arhitektoonilise jaotusega esikülje keskmes eenduv rist, risti all kiivrit ja ristatud mõõku kujutav pronksreljeef

Asukoht: kvartal Kaarli vana I/I, rida 21, koht 6

Muinsuskaitse all alates 1964; 1973. aastast vabariikliku tähtsusega kunstimälestis nr. 125

Eelarve perekond Olliku hauamonumendi rest.tööde teostamiseks. Tallinn 1977. (paikneb MKA arhiivis)

Materjal: graniit, pronks.
Tehnika: raidtehnika, lihvitud, poleeritud, valatud.
Autor, valmistamise koht: Jaan Koort
Dateering: umbes 1922 - 1923
Mõõtmed: hauaplats ca 5 x 6 m (inventariseerimisandmeil, K. Laane, 1971), sokli laius 114, 5 cm, kõrgus maapinnalt ca 38 cm; põhiplokk 118 x 104 x ca 30 cm, ülemine plokk ca 58, 5 x 111 x 32, 5 cm; pealmiku kõrgus 36, 5 cm; pronksreljeef ca 30 x 30 cm; piirdekivi paksus ca 19 cm
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): ülaosas kirikulaulu algusvärss: Ligemal Jumal Sul, Ligemal...; põhiplokil vasakul: Ernst Ollik Jaani p 1898 VI 9. 1920 III 2.; Henriette Parve Jaani t. 1897 V 5. 1986 VI 2.; põhiplokil paremal: Jaan Ollik Jaani p 1878 IX 5. 1926 IV 14. Leena Ollik Jaani t. 1874 VI. 11 1931 VII. 6
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): vetikat, samblikku, oksüdeerumist
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): hauaplatsil kolm graniidist hauaplaati (ca 27 x 38, 5 x 7, 5 cm; vasakult: UNO ANDRUSSON 19. V 1916 – 15. IV 2002; TEA ANDEVEI 17 II 1925 – 15 XII 1942; JUULI WREINDLICH s. GÜNTER 1877 – 1926)