Mälestise nimi O. Mühlbachi hauamonument (graniit)

Kunst, Materjal, Kivi, Looduskivi, Objekt, Skulptuur, Reljeef, Hauatähis, Hauakivi.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui kalmistukunsti näidis, ajastule iseloomuliku kunstilise kujundusega hauatähis 20. sajandi I poolest

Kirjeldus

Olga Mühlbachi hauakivi hallist graniidist, esiküljel põlvitava kummargil naisakti kõrgreljeefne kujutis

Asukoht: kvartal Kaarli IX, rida 22, plats 13

Ajalugu

Muinsuskaitse all alates 1964 – vabariikliku tähtsusega kunstimälestis nr. 60, aastast 1973 – vabariikliku tähtsusega kunstimälestis nr. 128

Materjal: graniit.
Tehnika: raidtehnika, lihvitud, poleeritud.
Autor, valmistamise koht: kiviraidur J. Walk, Pärnu
Dateering: 1930. aastad
Mõõtmed: kõrgus ca 76, 8 cm (koos sokliga ca 102 cm), laius 131 cm, sokli laius 155 cm, paksus max ca 20 cm, min ca 17, 5 cm, figuuri kõrgus ca 56 cm, figuuri pikkus ca 107 cm, figuuri sügavus ca 8 cm, piire 2750 x 2490 cm (inventariseerimisandmeil, 1993), piirde paksus ca 20, 5 cm
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): esiküljel all vasakul kiviraiduri nimi: J. WALK (vt. ülemine foto vasakul); tagakülje ülaosas paremal väike poleeritud ristkülik sisseraiutud numbriga: 2640 (vt alumine foto vasakul); esiküljel maetute nimed: OLGA MÜHLBACH 1896 – 1938 ARTHUR MÜHLBACH 1893 - 1951
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): sammaldunud, kaetud vetikaga
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): hauaplatsi ääristab madal hallist lihvitud graniidist piire; hauaplatsil lahtiselt õhuke hauaplaat (valge marmor, ca 38, 5 x 31 cm): ELLA LUUK * 11. 11. 1888 † 11. 11. 1927