Mälestise nimi Graafiline leht «Maastik», E. Koch (ofort)

Seisund: asukoht tuvastamata

Kunst, Materjal, Paber, Objekt, Graafika.

Mälestise ajalugu

Graafiline leht on muinsuskaitse alla võetud 1964.a., ENSV Rahandusminsteeriumi valduses olevana. 1990-ndatel aa. paiknenud Kohtu 8 reorganiseeritud Eesti Maksuametis.

Materjal: paber.
Tehnika: ofort.
Autor, valmistamise koht: Ernö Koch
Mõõtmed: ca 24,5 x 34,5 cm
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): Signatuur ja daatum lehel all paremal
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Oforditehnikas graafiline leht pärineb ungari päritolu graafikult ja maalikunstnikult Ernö Kochilt (1898-1970). Kunstnik oli üks 30-ndate aa. viljakamaid graafikamappide loojaid, kelle lemmikmotiivideks olid linnavaated, maastikud ning tööstusobjektid. Ofordile on omane rahulik realistlik käsitluslaad ja detailirikas töötlus.