Mälestise nimi Bareljeef "G. Ots", A. Kaasik, I. Volkov, 1980 (pronks)

Kunst, Materjal, Metall, Objekt, Skulptuur, Reljeef.

Mälestise tunnus

Muinsuskaitse alla võetud kui A. Kaasiku ja I. Volkovi, Eesti XX sajandi nimeka kujuri ja kaasaegse arhitekti ühisloominguna valminud originaalse kujunduse ja paigutusega mälestusmärk populaarsele lauljale Georg Otsale.

Aleksander Kaasik (1908-1994) – kujur, portretist ja monumentalist.

Materjal: pronks, graniit.
Tehnika: poleeritud, raidtehnika, valatud.
Autor, valmistamise koht: kujur Aleksander Kaasik, arhitekt Igor (Ike) Volkov, Tallinn
Mõõtmed: max kõrgus 127 cm ja max laius 180 cm
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): ülemistel graniitplaatidel süvistatud blokk-kirjas kaherealine tekst, millest ülemises reas: SELLES MAJAS ELAS NSV LIIDU RAHVAKUNSTNIK ja alumises reas: B ЭTOM ДOME ЖИЛ HAPOДHЫЙ APTИCT CCCP. Keskmistel graniitplaatidel süvistatud blokk-kirjas: GEORG OTS. Alumiste graniitplaatide allnurkades sümmeetriliselt sünni- ja surmadaatumid: 1920 1975. Portree allservas skulptori signatuur A K - 80
Eritunnused (visuaalsed kahjustused, parandused, defektid): tondo patineerunud; ülemised plaadid veidi paigast nihkunud.
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): portreest ja kuuest poleeritud, tihedalt kokku-sobitatud graniitplaadist koosnev mälestusmärk paikneb Georg Otsa kodumaja väliukse kohal, kattes framuugakna ning laienedes ka seinapinnale framuugakna kohal. Kompositsiooni keskmeks on tondo Georg Otsa profiilportreega. Asub Kaarli pst 5 maja fassaadil