Mälestise nimi Graafiline leht «Tehase interjöör», E. Koch (ofort)

Seisund: deponeeritud

Kunst, Materjal, Paber, Objekt, Graafika.

Mälestise ajalugu

Kunstimälestisena muinsuskaitse alla võetud 1964.a., ENSV Rahandusministeeriumi valduses olevana. Alates 2000.a. Eesti Maksuametis Endla tn 8, 2005.a. Maksu- ja Tolliametis Lõkke tn 5.

Materjal: paber.
Tehnika: ofort.
Autor, valmistamise koht: Ernö Koch
Mõõtmed: ca 32 x 44 cm; ca 45 x 58 cm (raamiga)
Inskriptsioonid (signatuurid, pühendustekstid, inventariseerimis- tähised, jms.): Lehel all paremal nurgas "Kohtla Järve" ja aastaarv 1936, selle all kunstniku signatuur. Lehel all vasakul 89/3 (tõmmis nr 89 kolmandast seeriast).
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Viljaka ungari päritolu graafiku ja maalikunstniku Ernö Kochi (1898-1970) realistlikus laadis teostatud graafiline leht. Tehaseinterjöör on välja töötatud ekspressiivselt ja detailirohkelt ning seda võib pidada iseloomulikuks näiteks kunstniku tolle perioodi loomingust (P. Ehasalu, 2001).