Mälestise nimi Ulvi kool, 1923

Inspektor: Muinsuskaitseameti Ida-Viru maakonna vaneminspektor, Kalle Merilai

Ehitised, Ehitiste liigid, Ühiskondlik hoone, Õppehoone, Koolimaja, Ehitusperioodid, 1918-1939.

Mälestise kirjeldus

1,5-korruseline, viilkatusega ja laudisega kaetud puidust koolimaja. Hoone paikneb Rakvere-Luige maantee läheduses esifassaadiga viimase poole. Avad paiknevad sümmeetriliselt. Avatäited on puidust. Esi- ja tagafassaadi keskosa kõrgub läbi kahe korruse ning selle lõpetab kolmnurkfrontoon. Katusepinnas on keskosaga kokku ehitatud viimasest kahel pool paiknevat vintskapilaadset pisemat mahtu. Peasissepääs hoonesse on esifassaadi keskosas, tsentrist vasakul. Teine sissepääs on hoone põhjapoolses otsas. Koolihoone juurde kuuluvad kõrvalhooned, mis paiknevad põhjaküljel.

Ehitatud 1923.