Mälestise nimi Kamin, 18. saj. (marmor)

Kunst, Materjal, Kivi, Looduskivi, Objekt, Küttekeha.

Materjal: marmor.
Tehnika: nikerdatud.
Dateering: 19. sajand
Mõõtmed: plaat: laius ca 152 x 33 cm, kõrgus 120 cm, sügavus 78 cm
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Valge, nikerdustega marmorkamin (ca 1850.a.) on arvatavalt algselt asunud Harku mõisas II korruse saalis ning üle antud Riigikantseleile 1933. aastal. Lihtne, kergelt eenduv profileeritud kaminasimss toetub rikkaliku nikerdornamendiga kaminaraamistusele. Kamina esikülje friisi keskosas on kujutatud lendu tõusvat kotkast, mida täiendab akantusornament. Kamina küljed on kujundatud pilastrisarnaselt ning kaunistatud akantuse, lillebukettide ja lindudega. Kaminaava ümbritsev vasest liist, iluvõre ja lahtikäiv tuhasahtel on arvatavalt samuti algsed, kuid seda ümbritsev valgest kahhelkivist ääris arvatavalt pärit kamina uuesti paigaldamise ajast 30-ndate aastate II poolest.