Mälestise nimi Kamin, 18. saj. (marmor)

Kunst, Materjal, Kivi, Looduskivi, Objekt, Küttekeha.

Dateering: 19.sajand
Mõõtmed: plaat ca 138 x 36 cm
kõrgus ca 118 cm
sügavus ca 52 cm
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): Louis XVI stiilis roosast marmorist nurgakamin on dateeritav 19. sajandisse, pärit mõnest Eestimaa mõisahoonest ning paigaldatud praegusele kohale arvatavalt 1930-ndate aastate II poolel Toompea lossis toimunud ümberehituste käigus. Kergelt profileeritud kolmnurkne kaminaplaat toetub voluutidega kaunistatud eenduvatele nurgasammastele. Pruunist kahhelkivist kaminasokkel on ilmselt hilisem, pärit kamina paigaldamise ajast. Malmvalust iluvõrega kaminasüda koos messingist tulesahtli ning õhutusrestidega on algsed.