Mälestise nimi Elamu Kohtla-Järvel K. Lutsu t. 7, 1919-1922

Menetleja: Ida- Virumaa nõunik, Kalle Merilai

A/s "Eesti Põlevkivitööstus" 1923-24 ehtitatud ametnikehoonete näide

Kirjeldus

Kahe korteriga 1,5 kordne, paekivihoone, Põhja- Eesti keskaegseid elamuid meenutava tänaväärse kõrge otsaviilu ja lakoonilise kujundusega. Plaanilahenduselt ebasümmeetriline - läbi mõlema korruse on ühes majapooles 4-toaline ja teises 3-toaline korter. Mõlema korteri sissepääsuesist piklikku terrassi kujundab massiivne nurgapost. Elamu tagaküljel kõrvalmajaga liituvas hooneteplokis on abiruumid.(EA)

Ajalugu

A/s "Eesti Põlevkivitööstus" ametnike jaoks 1923-24 ehitatud majadegrupis, mida hakati nimetama Siidisukaks, arh. E. Habermann (EA)