Mälestise nimi Kirjutuslaud, R. Wunderlich, V. Kaarma, teostaja Karro ja Ko, 1930. aastad (roosipuu, intarsia sidruni- ja eebenipuu)

Kunst, Materjal, Puit, Objekt, Sisustus, Mööbel.

Oluline näide omaaegsest stiilsest mööblist

Kunstimälestisena muinsuskaitse all alates 1964. aastast.

Materjal: puit, lakk, vineer (pähkel).
Tehnika: tisleritöö, intarsia, lakitud, poleeritud.
Autor, valmistamise koht: R. Wunderlich, V. Kaarma, Karro ja Ko; Tallinn
Dateering: 1930. aastad
Mõõtmed: kõrgus ca 78 cm, laius ca 208 cm, sügavus ca 110 cm
Täiendavad andmed (esialgne otstarve, komplektsus, eraldatavad elemendid): R. Wunderlichi elegantse kujundusega kirjutuslaud on arvatavalt tellitud 1930-ndate aastate II poolel, teostatud Karro ja Ko mööblitööstuses ning mõeldud spetsiaalselt kaunistama endise EV Majandusministeeriumi ministri kabineti ruumi. Laud toetub tugevatele kandilistele jalapostidele ning on varustatud plaadialuste külgsahtlitega. Lauaplaat on tugevalt vormitud kahe kumera liistuga ning kujundatud geomeetriliste intarsiajoontega, mille keskel ruudukujulisel väljal on kujutatud intarsiatöötluses Merkuuri pea. Laua viimistluses on kasutatud enamjaolt roosipuu ja pähklivineeri, intarsias lisaks sidruni- ja eebenipuud, lukusildid valgevasest, kattekiht poleeritud. Laud on samast komplektist kahe raamatukapiga